İkinci çocuğuma hamileyken hamilelik rehberini okumaktan gerçekten keyif alırsınız. Gerçekten ilginç ipuçları ve tavsiyelerle dolu ve bu bölümü hamilelik sırasında egzersize odaklanmanın önemini anlicaksınız
Hamileliğiniz normalse ve iyi hissediyorsanız, bu aşamada hafif egzersiz daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir, ancak baskı hissetmeyin. Her gün sadece aktif olmak ve yürümek de iyidir.
Hamilelikte egzersiz yapmanın birçok faydası vardır:
- Sırt ağrısını ve diğer rahatsızlıkları hafifletmek veya önler (doğru yaptığınız sürece)
- Ruh halinizi ve enerji seviyenizi artırır
- Daha iyi uyumana yardım eder
- Aşırı kilo alımını önlemeye yardımcı olur.Hamilelikte kilonuz için endişelenmemelisiniz, ancak aşırı miktarda almanız da gerekmiyor
- Dayanıklılığı ve kas gücünü artırır.
- Sırt ve diz ağrısı gibi ortopedik sorunları önlemeye yardımcı olur.
- Doğum öncesi ve sonrası depresyon riskini azaltır.
- Doğum yapmayı kolaylaştırır.
- Ne kadar zinde olursanız, o kadar iyi başa çıkabilirsiniz (güven bana, bu işe yarayacaktır)
- Hamileliğin yaygın bir yan etkisi olan kabızlığı azaltmaya yardımcı olur, ayrıca şişliği ve şişkinliği azaltır
- Muhtemelen gebelik diyabeti önleyebilir veya yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, hamilelikle ilgili diğer her şeyde olduğu gibi, vücudunuzu her zaman dinleyin ve egzersiz yapmadan önce doktorunuza veya ebenize danışın. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, nefessiz kalıyorsanız veya hiçbir noktada devam edemeyecek gibi hissediyorsanız, hemen durun. Kendinizi zorlamayın.
Hamile kalmadan önceki gibi egzersiz yapmaya devam etmek en iyisidir. Örneğin, düzenli olarak koştuysanız ve her hafta spor salonuna gittiyseniz, buna devam edin, ancak vücudunuzu dinleyin ve gerekirse işleri yavaşlatın.
Hamile kalmadan önce nadiren egzersiz yaptıysanız, kilonuzu düşük tutma umuduyla şimdi egzersiz yapmayın. Bunun yerine, yürümeye ve yüzmeye yavaşça başlayın ve hamilelik konusunda uzmanlaşmış yerel bir yoga veya Pilates sınıfı bulun.
Yüksek rakımlarda binicilik, yol bisikleti (sabit egzersiz bisikleti iyidir), hokey, tenis, tüplü dalış, kayak, buz pateni veya yürüyüş gibi riskli veya yüksek etkili sporları durdurun.
Aşağıdakilerden herhangi birini yaşarsanız egzersiz yapmayı hemen bırakın (ve semptomlar geçmezse, hastanenizdeki doğum ünitesini veya doktorunuzu arayın):
- Bayılma veya baş dönmesi hissi
- Nefes darlığında artış
- Göğüs ağrısı
- Baş ağrısı
- Kas Güçsüzlüğü
Aşağıdakilerden herhangi biri olursa, derhal hastanenizdeki doğum ünitesini veya doktorunuzu arayın:
- Hafif ve düzensiz olsalar bile kasılmalar
- Vajinal kanama
- Hamileliğin sonraki aşamalarında azalmış fetal hareket (genellikle bebeğinizin ilk hareketlerini 17 veya 18. haftalarda hissedersiniz, ancak bazen daha erken ikinci veya üçüncü gebeliklerde hissedersiniz)
- Vajinadan sıvı sızması
Hamilelik sırasında egzersiz için en iyi ipuçları
- Sıcak ve nemli havalarda hızlı egzersiz yapmaktan kaçının.
- Serin kalmanıza yardımcı olacak rahat giysiler giyin.
- İyi oturan ve bolca destek veren balenli olmayan bir sütyen giyin. Büyüyen göğüslerinizi koruyan bir sütyen giydiğinizden emin olmak için sütyen bedeninizin hamilelik sırasında iki veya üç kez profesyonel olarak ölçülmesi iyi bir fikirdir.
- Sizi sulu tutmak için bol su için
- Kalp atış hızınızı izleyin
- Devam edemeyecekmişsiniz gibi hissettiğiniz her an durun. Unutma, vücudunu dinle.
Cevap bırakın