Düzenli bir yoga dersine (özellikle hamile kadınlara yönelik olmayan) katılıyorsanız, eğitmene hamile olduğunuzu ve hangi trimesterde olduğunuzu söylediğinizden emin olun ve eğer iseniz doktorunuza danışın.
Hamilelik sırasında Yoga yapmanın esnekliği artırdığı, kas tonusunu iyileştirdiği, dolaşımı iyileştirdiği, su tutulumunu azalttığı, kas gerginliğini ve sertliğini azalttığı ve sabah bulantısı, sırt ağrısı gibi yaygın hamilelik rahatsızlıklarını hafiflettiği gösterilmiştir.Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Yoga ve Meditasyon’un hamilelik sırasında stresi ve endişeyi de azalttığını gösterdi.
1. Hamile Karnınız Ağırlık Merkezinizdir
Rahminiz, ağırlık merkezinizdir. Büyüyen bebeğinizi barındıracak şekilde genişledikçe, nasıl ve hangi duruşları uyguladığınızı belirleyecektir.Karnınızda ortaya çıkan tüm faaliyetlere ilişkin farkındalığınızı geliştirin; bebeğiniz, sindirim sisteminiz, nefesiniz ve karın desteğiniz. Sırtınızı desteklemek ve tonunuzu korumak için karın kaslarınızı yaptığınız duruşa entegre edin. Karnı sıkıştıran, sıkan veya aşırı basınç uygulayan pozlardan kaçının. Kapalı bükülmeler yerine açık bükülmeler yapın ve karnınızın üzerine yatmanızı gerektiren tüm pozlardan kaçının.
2. Vücudunuz En İyi Öğretmeninizdir
Bir hamilelik dersinde tüm yoga pozları hamilelik için uygundur.Ödem, mide ekşimesi ve sırt ağrısı gibi pek çok hamilelik komplikasyonu Yoga ile giderilirken, her hamilelikte olduğu gibi yine de her vücut benzersizdir, bu yüzden vücudunuz size neyin besleyici ve güçlendirici ve neyin ödün verici olduğunu söylesin. Bir duruş veya egzersiz doğru gelmiyorsa, pozunuzu uyarlayın veya değiştirin. Bu şekilde, doğum ve doğum sırasında da size iyi hizmet edecek bedeninizin geri bildirimlerinin güvenilirliğini geliştirecek ve güveneceksiniz.
3. Yavaş ve Dikkatli Bir Şekilde Pozları deneyin
Hamilelik sırasında vücut, eklemleri gevşeten bağları yumuşatan gevşetici hormon tarafından yağlanır. Ani hareketler bedeni yaralanmalara karşı savunmasız bırakabilir. Farkındalık ve sakin pozlar arasında geçiş yaparak vücudunuzu koruyun.Özellikle karnınız genişledikçe. Ek olarak, hamilelik sırasında kan basıncı değişiklikleri, düzlemden geçiş (yatma, oturma, ayakta durma) anlamına gelebilir, bazen baş dönmesine neden olabilir. Geçiş için kendinize bolca zaman vermek, sabit ve dengeli kalmanızı ve rahatsızlık ve yaralanmalardan kaçınmanızı sağlayacaktır.
4. Nazik Olanlarla Değiştirin
Gerçekten deneyimli bir yogini değilseniz, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde baş duruşu ve amuda kalkma gibi daha zorlu ters çevirmelerden kaçınmak ve bunun yerine, ideal bir hamile pozu deneyin
5. Uygulamanızı Dengeleyin
İyi bir yoga uygulaması, vücuda ve zihne denge getiren eşit bir uygulamadır. Seanslarınızın, çalışmayı harekete geçirmenin yanı sıra güçlendirme ve tonlama çalışmaları içerdiğinden emin olun. Öne eğilmeler, geriye doğru kıvrımlar, yanal kıvrımlar, bükülmeler, dönmeler ve dengeler arasında bir denge hedefleyin.
6. Dikkatli Çalışın
Uygulanan yoga egzersizdir. Dikkatli kısım, otantik bir yoga pratiğinin anahtarıdır. İç ve dış güç ve esnekliği geliştirmenize yardımcı olacaktır. Öyleyse bedeninizde kalmayı seçin, nefesin ritmiyle akın ve uygulamanızda ilerlerken vücudunuzun an be an dinlemeyi seçin.
7. Çalışmanızın Sonunda Rahatlamak İçin Bol Zaman Kazanın
Otantik bir yoga uygulaması, sonunda gevşeme seansı olmadan tamamlanmış sayılmaz. Vücudun uyanık olduğu bu zaman, bebeğinizle bir bağlantı kurmak, bir yoga nidra dinlemek (yogik uyku görselleştirme) veya farkındalık gevşemesi ve doğum bedeni ile güçlü bir bağlantı kurmak için en uygun zamandır. Yoganın güçlü şifa çalışması da bu dinlenme döneminde ortaya çıkar. Bu yüzden bir battaniye alın, rahat olduğunuzdan emin olun ve yoganın getirdiği derin dinlenmenin tadını çıkarın.
Cevap bırakın