Pratikte, çoğu insanın kaburga nefesli olduğunu ve diyafram yerine göğüs ve boyun kaslarını aşırı kullandığını görüyorum. Bunun nedeni stres, nefes alma zorlukları veya sadece alışkanlık eksikliği olabilir. Nefes alma egzersizleri, hem kas-iskelet sistemini hem de sinir sistemini sakinleştirmek için herkes tarafından uygulanabilir. Diyaframla derin nefes almanın, nefes alıp verirken hafifçe masaj yaparak bağırsak hareketliliğini teşvik ettiği düşünülmektedir. Bu egzersizler bu nedenle hayatın herhangi bir aşamasında yararlı olacaktır, ancak özellikle hamilelik sırasında organlar bebeğinize yer açmak için kaydırılırken ve diyafram sıkışır ve potansiyel olarak mide ekşimesi ve hazımsızlık gibi semptomlara neden olur.
Hamilelik ve Nefes Alma Eğitimi
Nefes alma yeniden eğitim egzersizleri nefes alma şeklinizi düzenleyecek ve daha yavaş karın nefes almanızı teşvik edecektir. Sinir sistemini sakinleştirmek ve alt kaburgaları ve diyaframı germek için günlük olarak uygulanmalı ve bebeğinizin gelişmesi için daha fazla alan yaratılmalıdır.
Nefes Alma Egzersizleri
Bu egzersizler günlük rutininizin bir parçasını oluşturmalıdır; Ayrıca, rahatlamayı teşvik etmek için panik atak sırasında pratik yapmak isteyebilirsiniz. Bu egzersizler, rahatsızlığı veya kaygı semptomlarını azaltmaya yardımcı olmak için oturarak, ayakta durarak herhangi bir yerde yapılabilir. Sabırlı olmalısınız solunum düzeninizi tamamen değiştirmek haftalar veya aylar alabilir.
Aşama 1: Nefes alma ritminize uyum sağlayın
Bir elinizi göğsünüze ve bir elinizi karnınıza koyun. Gözlerinizi kapatın ve mevcut solunum düzeninize uyum sağlamak için bir dakikanızı ayırın. Nefes alırken iki elinizden hangisinin önce kalktığını fark edin. Elinizi en çok göğsünüz mü yoksa midenizi mi itiyor?
İkincisi, inhalasyonu düşünün. Burnunuzdan veya ağzınızdan nefes alıp veriyor musunuz?
Aşama 2: Diyaframınızı etkinleştirin
Göğsünüzün önünde midenizin hava ile dolduğunu hissetmelisiniz. Biraz derin nefes alın ve göğsünüzü ve omuzlarınızı kaldırmadan alt kaburgalarınızı ve diyaframınızı genişletmeye odaklanın.
İdeal olarak burnunuzdan nefes almalısınız çünkü bu vücudunuza daha fazla oksijen girmesine izin verir. Tam olarak nefes vererek ağzınızdan nefes alabilirsiniz.
Aşama 3: Nefes alma Tekniği
Doğru nefes alma tekniğinden emin olduğunuzda ‘nefes almaya’ başlayabilirsiniz. Bu, solunum döngüsünün her aşamasında dörde kadar saymayı içerir. Dört saniyeden fazla nefes alın, dört saniye tutun, dört saniye nefes verin ve dört saniye bekleyin. Bu döngüyü en az beş kez tekrarlayın.
Aşama 4: Farkındalık
Diyafragmatik solunum daha doğal hissetmeye başladığında, nefes egzersizinize progresif kas gevşemesi eklemek isteyebilirsiniz. Ayak ve ayak bileğinden başlayıp yüz, baş ve çeneye kadar vücudunuzdaki tüm kasları ve eklemleri gevşetmeye odaklanın. Bu eksiksiz uygulama, parasempatik sinir sisteminizi harekete geçirerek, vücut işlevlerini ‘dinlenmeyi ve sindirmeyi’ teşvik edecektir.
Osteopati
Osteopatik tedavi, alt kaburga solunum mekaniğini iyileştirebilir ve üst sırt, göğüs ve boyundaki yardımcı kasların aşırı kullanım yaralanmasını veya solunumu önleyebilir. Osteopatlar, bir Kiropraktör veya Fizyoterapistinkine benzer uygulamalı teknikler kullanır. Osteopatın rolü, hamilelik sırasında ve sonrasında sağlıklı ve keyifli bir deneyim sağlamak için sizi ve vücudunuzu desteklemektir!
Cevap bırakın