Özellikle ilk kez olacak anneler için, çalışıp çalışmayacağınız ve ne kadar göz korkutucu olabileceği sorusu merakla araştırıyorsunuz değil mi ?Hamilelik sırasında doğru egzersiz türleri önemli olsa da, güçlü, sağlıklı bir vücut 9 ayı daha iyi idare etmek için daha donanımlıysa, yanlış egzersiz türleri hem Anne hem de Bebek’e zarar verebilir. Bu nedenle doktorunuzla sizin için en uygun egzersiz türleriyle ilgili konuşmak her zaman en iyisidir.
İşte egzersiz ve gebelik hakkında bilmeniz gereken 7 şey
Hamileyken egzersiz yapabilirsiniz (ve yapmalısınız)! Şaşırtıcı bir şekilde, özellikle ilk üç aylık dönemde, hamileyken, koşma, yüzme, bisiklete binme ve koşu bandını kullanma dahil olmak üzere en sevdiğiniz fitness aktivitelerine devam edebilirsiniz.Aslında, fiziksel ve duygusal sağlığınıza fayda sağlamak için hamileliğiniz boyunca bir miktar fiziksel aktivite sürdürmelisiniz (anneler de endorfinlere ihtiyaç duyar!). Olduğu gibi devam etmeniz veya değiştirmeniz gerekip gerekmediğini görmek için mevcut egzersiz rejiminiz hakkında doktorunuzla konuşun.
Vücudunuzu dinleyin:Hamileyken egzersiz hakkında hatırlamanız gereken en önemli şey, vücudunuzun size söylediklerine çok dikkat etmeniz gerektiğidir. Birinci, ikinci ve / veya üçüncü üç aylık dönemleriniz sırasında özellikle farklı noktalarda yorgun olduğunuzu fark edebilirsiniz. Bu zamanlarda kesip yeterli dinlenmeniz çok önemlidir.
Hedef belirleme zamanı değil:Hamileyken egzersiz yapmaya devam etseniz bile, bu, vücudunuzu şekillendirmeye, performansınızı artırmaya veya yeni bir spor yapmaya başlama zamanı değildir. Bildiklerinize sadık kalın ve içinizdeki büyüyen bebeği beslemenin tadını çıkarın.
Koşu yaparken dikkat:Bildiklerinize bağlı kalmanızın ana nedenlerinden biri, hamile bir vücudun hamile olmayan birinden belirgin bir şekilde farklı olmasıdır. Örneğin, ağırlık merkeziniz hamileliğinizin başlangıcında bile yukarı doğru kayar, daha sonra karnınız dışa doğru büyüdükçe kaymaya devam eder. Bunun sizi biraz daha beceriksiz yaptığını görebilirsiniz, bu yüzden egzersiz boyunca biraz daha dikkatli olun.
Eklemleriniz daha hassas olur:Hamilelik sırasında, vücudunuzun yaptığı tüm kayma ve büyümeyi karşılamak için eklemlerinizi daha gevşek tutan özel bir hormon üretir. Bazı günlerde biraz daha hassas hissediyorsanız, işte bu yüzdendir. Aşırı egzersiz yapmamaya dikkat edin, çünkü bu sizi ayak bileği burkulmalarına ve kasları zedelemeye daha yatkın hale getirir.
O kadar hızlı iyileşmezsiniz:Hamile annelerin egzersiz konusunda uyarılmasının bir başka nedeni de, ilk öncelikleri bir bebek (veya bebekleri) olduğundan, gebe vücutların hızlı bir şekilde iyileşmemesidir. Eğer bir düşme, burkulma veya kas çekilmesi gibi küçük bir yaralanma ile bile incindiyseniz iyileşme yavaş, sinir bozucu ve alıştığınızdan daha acı verici olabilir.
Diğer rahatsızlıklar: Erken hamilelikte, bulantı ve aşırı yorgunluk yaşayabilirsiniz ve daha sonraki hamilelikte sırtınızdaki ağrı, eklem şişmesi ve ağrılarla ile başa çıkabilirsiniz. Bir kez daha, vücudunuzu dinleyin ve buna göre egzersiz rutininizden bir mola vermeniz gerekebileceğini kabul edin.
Bol su için! Hamileliğiniz boyunca, su alımını arttırmak, büyüyen bebeğinizi için çok önemlidir. Hamilelik vücudunuzdaki kan miktarını yüzde 50 arttırır ve tüm iyi besin maddelerini size ve bebeğinize taşımasına yardımcı olan kanınızdaki sudur.Bol su içmek, hamile kadınların daha yatkın olduğu şişme ve idrar yolu enfeksiyonlarıyla mücadeleye de yardımcı olabilir.
Cevap bırakın