Seker hastaları muz yiyebilir mi ? Saglık problemleri olur ?
Bir kişi şeker hastası olduğunda, her yemeğin içeriğini dikkatlice düşünmeleri gerekir. Bu özellikle sadece tatlıları değil ekmek, makarna ve taze meyveleri içeren karbonhidrat yiyecekler için de geçerli olabilir.
Bununla birlikte, çoğunlukla, ılımlı bir şekilde yenen muzlar, bir kişinin diyabeti olduğunda güvenle kullanılabilir.
Muzlar, her bir meyve demetinde 50 ila 150 muz arasında olabilen muz bitkilerinde yetişir. Tek tek muzlar, boy ölçülerine göre belirlenir, küçükten büyüğe, büyüklükten ölçeğe kadar değişir.
Beslenme dağılımı
Şeker hastalığı olan bir kişinin, ılımlı olarak tüketilmeleri şartıyla, diyetlerinden muz çıkarmaması gerekli olmamalıdır.
Genel olarak, muzlar doymuş yağ, sodyum ve kolesterol açısından düşüktür.
Bununla birlikte, bazı doktorlar ve diyetisyenler, diyabetli insanlar için onları düşünürken, muzlara kalorilerine göre şeker oranı yüksek olduğu için muzlara daha fazla beslenme incelemesi verebilir .
Şeker hastalığınız varsa muz yiyebilir misiniz?
Düşük şekerli meyve seçeneklerinin örnekleri elma, üzüm ve armuttur. Şeker seviyesi yüksek meyvelerde papaya ve ananas bulunur.
Bununla birlikte, şeker hastalığı olanların muzlarını diyetlerinden atmaları gerekmez. Vitaminler ve mineraller açısından diğer besin değerleri, ölçülü olarak tüketildiğinde diyabetli olanlar için onları sağlıklı bir seçenek haline getirebilir.
Yemek ve hazırlık
Dikkate alınması gereken diğer bir faktör ise muzun nasıl hazırlandığıdır.
Bununla birlikte, bunların lezzetini arttırmak için kendilerine ilave edilmiş şekerler olabilir.
Muz ve şeker hastalığı diyeti
Diyabetli bir kişinin diyetlerine daha güvenli bir şekilde muz ekleyebileceği bazı yöntemler şunlardır:
Diyetinizde ne var bilin !
Bir muzu yoğurtla birleştirmek, bir kişinin daha uzun süre daha doygun kalmasına ve kan şekerini yönetmesine yardımcı olmalıdır.
Diyabeti yönetirken, her oturuşta kaç tane karbonhidrat yediğini bilmek önemlidir . Orta büyüklükteki bir muz, atıştırma için uygun bir miktar olan yaklaşık 30 gram karbonhidrat içerir.
“Sağlıklı” bir yağ veya protein kaynağı ile eşleştirin
Badem yağı veya bir avuç fındık gibi doymamış veya sağlıklı bir yağ kaynağına sahip bir muz yemek, kan şekeri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir.
Bir başka sağlıklı fikir, muzu yoğurt yemek daha uzun süre doygun tutmaya ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olacaktır.
Olgunlaşmamış bir muz yemeyi düşünün
Araştırmacılar kan şekeri konusunda muz olgunluğunu incelediler. Yeşil veya olgunlaşmamış muzların kan şekeri üzerinde daha az etkiye sahip olma eğiliminde olduklarını çünkü olgun muadillerinden daha az şekere sahip olduklarını buldular.
Olgunlaşmamış muzlar, vücudun kolay kolay parçalanamayacağı “dirençli” nişastalara sahiptir ve bu da kan şekerinde yavaş bir artışa neden olur.
Daha küçük boy muzlar yiyin
Muzda tüketilen şeker miktarında rol oynayabilir. Bir kişi daha küçük bir muz seçerse, daha az karbonhidrat tüketir. Örneğin, 10 cm uzunluğunda küçük bir muz porsiyon başına 23 g karbonhidrata sahipken, ekstra büyük bir muzda 35 g karbonhidrat bulunur.
Günde kaç tane yiyebilirsin?
Bu sorunun cevabı bireye, aktivite seviyesine ve muzların kan şekerini nasıl etkilediğine bağlıdır. Bazı insanların kan şekeri, muzlara diğerlerinden daha duyarlı olabilir. Muzların bir kişinin kan şekerini nasıl etkilediğini bilmek faydalıdır ve gerekirse birinin ilaçlarını ve insülin alımını yönetmesine yardımcı olabilir .
Yenilebilecek belirli sayıda muz yoktur, ancak çoğu kişi günde en az 1 adet muzdan keyif alabilir.
Özetle
Muzlar, şeker hastalığı olan kişilerin, diğer yiyecek türlerinde olduğu gibi ılımlı bir şekilde yapmalarını sağlayan, güvenli ve besleyici bir meyvedir.
Şeker hastalığı olan bir kişinin diyetinde meyve ve sebzeler gibi taze yiyecek seçeneklerini içermesi teşvik edilir.
Ayrıca bir kişi, muz yemenin sağladığı besinlerden ve düşük kalorilerden faydalanabilir . Ne yemesi gerektiği ve bireyin kendi gereksinimlerine göre ne kadar uygun olduğu konusunda tavsiyeler için, bir diyetisyene danışmak iyi bir fikirdir.
Add comment