Günlük koşunuzu tamamlamak isteyebilirsiniz.Hamile iken koşu yapmak sağlıklıdır.Çoğu uzman hamile iken koşmayı teşvik eder.
İçinizde küçücük bir insan yetiştiriyorsunuz ve muazzam bir şey, bitkin, mide bulandırıcı hissediyorsunuz ve her beş dakikada bir tuvalet ihtiyacı zorundasınız gibi hissediyorsunuz. Hamile iken spora devam mı etmelisiniz yoksa dinlenmeli misin? Hamilelik koşularınızı nasıl etkiler? Hamile iken koşmak güvenli midir? İşte hamileyken koşarken bilmek isteyeceğiniz herşey.
Hamileyken Koşma Nedenleri
Hamilelik boyunca egzersiz çoğu veya tüm günlerde günde en az 20 ila 30 dakika çoğu uzman tarafından önerilir .Bunu yapmak gestasyonel diyabet, doğum öncesi kolaylık , preeklampsi (gebeliğe bağlı yüksek tansiyon), yüksek doğum ağırlıklı bir bebeğe sahip olma ve sezaryen ihtiyacını azaltır. Ayrıca bebeğinizin beyin gelişimini de geliştirebilir.
Ayrıca, herhangi birimizin bildiği gibi, koşmak sizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir ve kaygıyı hafifletebilir belki de yeni bir bebeği taşımak ve bakımını yapmak yeni bir başlangıc için idealdir. “Hamilelik sırasında egzersiz yapan kadınların daha kolay doğum yaptığı, daha hızlı doğum gerçekleştiği, doğum sonrası kendilerini daha iyi hissediyorlar ve iyileşmeleri çok daha hızlı olmaktadır.“
Ancak hamile kalmadan önce iyi bir koşucu değilseniz, başlamak zor bir zaman olabilir. “Çok fazla vücut değişikliği olması, vücudunuzun ne kadar koşabileceğinizi öğrenmeniz zaman alabilir.
Hamileyken Koşu Bebeği Zarar Edebilir mi?
Hamileliğinizde kanama, plasental problemler veya preeklampsi gibi komplikasyonlar ortaya çıkarsa koşu riskli olabilir.Böyle durumlara sahip olmak da sizi erken doğum riski altına sokabilir ve koşmayı hareketsiz hale getirebilir.
Ancak komplikasyonsuz gebelikleri olanlar için uzmanlar, egzersiz rutininizi korumada herhangi bir zarar olmadığını söylüyor; koşmak düşük yapmaya ve bebeğe zarar vermez. “Bebek hamilelik sırasında oldukça izole ve korunuyor,” bilginiz olsun.
Hamileyken Ne Kadar Koşabilirim?
Koşunuzun değişeceğini kabul edin. Ara ara hızlanıcaksınız yavaşlıcaksınız. Ama aynı miktarda aktif zaman harcayabilirsiniz, sadece nerde durcağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Ancak kendinizi zorlama zamanı değil: yavaşlayın, yürüyüş molaları ekleyin veya gerektiği kadar ekstra iyileşme molaları alın. Kendinizi belirli bir standarda tutmayın. Başlayın, nasıl hissettirdiğini görün ve oradan devam edin.
Vücudunuz kendi başına çok fazla çalıştığından, hem kan hacmini hem de kalp kapasitesini artırarak, kesilseniz bile zindeliği koruyacaksınız.
Mesanenizdeki artan basınç sayesinde, durmak ve işemek için yeni yollar bulmanız gerekebilir. Sadece sıvıları keserek tuvalet molalarından kaçınmaya çalışmayın; doğru hidrasyon sizin ve büyüyen bebeğinizin sağlığı için bir zorunluluktur.
Koşmadan önce kolayca sindirilebilir karbonhidratlar yiyin ama koşmadan önce yemekten sonra kendinize ekstra zaman verin çünkü sindirim hamilelikte yavaşlayabilir.
Hamileyken Ne Zaman Çalışmayı Bırakmalısınız?
Üçüncü üç aylık dönem geldiğinde, birçok koşucu durmaları gerektiğini bilir. “Üçüncü üç aylık dönemimin ilk haftası her şey yolunda gitmeyebilir” ama aniden sırt ve pelvik ağrı nedeniyle hiç koşamayabilirsiniz.
Doğum Sonrası Koşuya Dönmek
Doğum sonrası geldikten sonra koşmanıza izin verilmesinden haftalar geçebilir. Bazı uzmanlar daha erken dönmenin iyi olabileceğini söylese de, diğerleri altı haftalık doğum sonrası muayenenizde beklemenizi önerir. Bundan önce kendinizi iyi hissediyorsanız, yürüyüşe çıkın, eliptik bisiklet deneyin veya hafif kuvvet antrenmanı yapın.
Sabırlı olun ve çok erken beklemeyin.
Add comment